Людину, яка відповідає у ресторані за кулінарні шедеври, звати Йоахім Керпер.

"Мене запитали, чи я готовий допомогти відкрити ресторан у Лісабоні. Я справді люблю це місто, воно багато на кулінарні заклади. Та мені завжди приємно починати щось нове і одночасно підтверджувати свою добру репутацію", - каже шеф-кухар ресторану Eleven Йоахім Керпер.

У меню ресторану - здебільшого легкі, середземноморські страви. Продукти купують на місцевих ринках. А Йоахім Керпер перетворює їх у найкращі зразки високої кухні.

"Меню змінюється залежно від пори року. У Португалії важлива кожна деталь. Тут на вас чекають виклики, але це добре", - зазначає шеф-кухар ресторану Eleven Йоахім Керпер.

Один з шедеврів Йоахіма - риба барабулька, смажена в оливковій олії. Коли риба готова, кухар додає замочений у курячому бульйоні горох. Страву подають з товченою картоплею, приправленою тмином.

Мрія Йоахіма Керпера - аби Лісабон став однією зі столиць найкращих кулінарних закладів світу.

"Щоранку Вам потрібно прокидатися у хорошій формі та доброму гуморі. Ви мусите бути у найкращій формі, наче професійний футболіст, і щодня вдосконалювати свої навики. У Вас не може бути підйомів чи падінь. Тільки якщо працюватимете важко, ви зможете досягнути своєї мети", - каже Йоахім Керпер.

Оскільки імпортованих продуктів іноді бракує, Йоахім постійно винаходить щось нове. Його фантазія не знає меж. Сир, овочі, рибу та м’ясо кухар поєднує з неймовірної кулінарною майстерністю.

"Ми готуємо нову страву декілька разів і щоразу намагаємося її покращити. Коли ми впевнені, що вона вже достатньо хороша, ми вписуємо її до меню", - каже Йоахім Керпер.

Завдяки винахідливості пана Керпера ресторан Eleven швидко став одним з найкращих кулінарних закладів Лісабона. Тут обідало чимало віп-гостей, зокрема португальський прем’єр та зірки Голлівуда. Всі вони приходять до ресторану, аби скуштувати кулінарних творінь Йоахіма.

"Коли у вас 50 замовлень, то завжди трохи хвилюєшся, бо щось може піти не так. Це як футбольний матч - що вечора виходиш неначе на фінальну гру", - каже шеф-кухар ресторану Eleven.

Фантастичне меню з 12 страв та не менш фантастичний краєвид. Чого ще можна бажати, аби гарно провести вечір у Лісабоні.