У ресторані подають скандинавські страви з присмаком міжнародних кулінарних віянь. Останні кілька місяців за меню у закладі відповідає Дейвід Альберті.

"У нас є традиційне меню, але ми також маємо свої фірмові страви, якими можемо здивувати відвідувача. Ми намагаємося постійно щось змінювати. У нашому меню завжди можна знайти щось особливе", - каже шеф-кухар ресторану George by Henri’x Дейвід Альберті.

У 2005 році фінські гурмани назвали George найкращим рестораном року. Таке звання закладу частково допоміг здобути і великий вибір вин. Ресторан переважно пропонує французькі напої. Але інгредієнти для страв шеф-кухар купує у Фінляндії.

"Більшість м’яса ми отримуємо з Лапландії. Ми купуємо продукти по всій Фінляндії на відміну від Франції, де їх збирають по окремих регіонах", - каже шеф-кухар ресторану George by Henri’x Дейвід Альберті.

У меню закладу ви знайдете класичні фінські страви, наприклад оленину чи лосося. Але Дейвід Альберті також любить створювати нові наїдки, такі як фарширована грудинка перепілки з канелоні та баклажанами. Саме це кухар приготує для нас.

Спершу перепелині грудинки Дейвід смажить з обох боків. Тоді кухар загортає м’ясо в алюмінієву фольгу і відставляє у бік на 10 хвилин.

Останніми роками ресторанний бізнес у Гельсінкі зазнав чималих змін. На кулінарній сцені фінської столиці з’являються все нові і нові шеф-кухарі із свіжими ідеями.

"У Фінляндії ви повинні вміти робити усе. В інших країнах на кухні ресторанів може працювати 20-25 людей. Але тут всього лише 3-4, а то й взагалі двоє. Іноді доводиться працювати навіть одному. Таким чином ви повинні вміти робити усе", - каже шеф-кухар ресторану George by Henri’x Дейвід Альберті.

Дейвід Альберті тримає все під контролем. Невеличкі канелоні фарширують м’ясом перепілки. Страву подають з кабачковим пюре. Врешті Дейвід викладає перепелині грудинки на тарілку та приправляє делікатес соусом з ялівцю. Страва готова!