Заклад повертає своїх відвідувачів до часів менестрелів та прекрасних дам. Мауро Тіґлі - власник цього середньовічного закладу. Офіціантів він любить одягати у старовинне вбрання. Шеф-кухар ресторану для своїх страв використовує лише ті продукти, які можна було купити у середньовічній Тоскані.
"У середньовіччі тут не було помідорів, картоплі, баклажанів та артишоків. Кухарі використовували зелень, моркву, селеру, птицю, цибулю та часник. Всі ці інгредієнти можна було знайти в околицях Сієни - на полях та у лісах", - каже власник ресторану, кухар Мауро Тіґлі.
У ресторані Мауро Тіґлі - лише старовинні рецепти. Сьогодні кухар готує курячі ніжки у лимонному соусі. Особливими у цьому рецепті є спеції.
"Спеції були великою рідкістю у середньовіччі. Їх було дуже важко привезти сюди з середнього сходу. Прянощі називали діамантами середньовіччя", - каже власник ресторану, кухар Мауро Тіґлі.
Кухар нарізає розмарин та часник для страви. Потім кладе нарізаний лимон разом з курячими ніжками у неглибоку посудину.
"У Середньовіччі кухарі Тоскани мали оливкову олію, але замість неї вони використовували сало. Просто свиней було достатньо, а-от з олією іноді виникали проблеми. До того ж сало робило м’ясо ніжнішим", - каже власник ресторану, кухар Мауро Тіґлі.
Тепер кухар додає трошки солі і перцю, а також розмарин і часник. Щоб нейтралізувати кислий смак лимона, кухар посипає страву родзинками. Тоді смажить курячі ніжки на грилі близько півгодини. Після цього щедро поливає їх білим вином.
"Вино відігравало важливу роль у середньовіччі. Воно не тільки веселило людей, його також пили задля покращення травлення. До води тоді ставилися з осторогою, тому що зазвичай вона була брудною і причиняла кишкові захворювання", - каже власник ресторану, кухар Мауро Тіґлі.
Страва готова і за півгодини її можна подавати. До речі - у середньовіччі важливим був розмір порції, а не оформлення страви. У тодішній кухні були й попередники сучасної піци та макаронів. А рецепт надзвичайно популярного і сьогодні у Тоскані пирога з груш теж народився ще в середньовіччя.
3 хв
Ресторан Grotta del Gallo Nero - старовинні рецепти та особливості середньовіччя
Майдан пяца дель Кампо був центром середньовічної Сієни. Неподалік площі розташувався ресторан Grotta del Gallo Nero, тобто винний погріб чорного півня.