“У Пюрггу є щось особливе. Селище розташоване фактично у центрі країни. Грац, Зальцбург та Лінц - за годину їзди звідси. До Відня трохи більше - 2,5 години. Життя тут дуже спокійне та розмірене”, - каже власниця ресторану Krenn Inn Барбара Кренн (Австрія).

Барбара Кренн та її чоловік Бернард завоювали місце для Пюррга на ресторанній карті Європи. Впродовж сторіч старенький мотель є найкращим та найулюбленішим рестораном регіону. У закладі подають лише традиційні страви Штирії. Шеф-кухарем тут працює Вернер Верагут. Він знає як готувати смачні страви з простих продуктів.

“Сьогодні я готуватиму печену баранину з часником та гарбузовим насінням. Страву подаватимемо з броколі та поленою”, - каже шеф-кухар ресторану Вернер Верагут.

Полента - це також традиційна місцева страва. Спершу її треба намочити, а тоді готувати.

“Я намащую поленту на тацю і розрізаю її формочкою або ножем”, - ділиться секретами Вернер.

Тістечка з поленти кухар смажить, поки вони не стануть золотистими. Одночасно Вернер готує баранину.

“Я смажу м’ясо з обох боків і тоді ставлю у духовку на 12 хвилин”, - додає шеф-кухар.

“Перші записи про Krenn Inn датуються XIV сторіччям. Тоді його згадують, як таверну. За часів Карла XVI це вже був будинок гільдії чоботарів. Мій батько був останнім майстром, який працював тут чоботарем. Заклад належить нашій сім’ї з XVIII сторіччя, і ми продовжуємо цю традицію”, - каже власниця ресторану Krenn Inn Барбара Кренн.

Документ від австрійського імператора та фотографія прабабусі - Кренн це майже інститут влади у Пюрггу.

Французькі та німецькі кулінарні журнали тепло відгукуються про цей заклад. Але власники ресторану на лаврах не спочивають, а постійно працюють над вдосконаленням.

“Ми намагаємося надати традиційним стравам сучасного смаку. Ультрамодні наїдки сюди не пасують. Ми нічого не вигадуємо. Потрібно подавати хорошу їжу і ми це робимо”, - каже власник ресторану Krenn Inn Бернард Вольфганг-Кренн.

Наприклад смажену поленту з броколі та печеною бараниною. Найкраще смак страви підкреслить червоне вино з місцевого винограду цвайгельт.