Вибір наїдків значною мірою залежить від того, що виростили на городі закладу. В основі кулінарних творінь шеф-кухаря Юргена Коха - традиційні страви.
"Я люблю готувати страви з недостиглих зерен пшениці полби. Це типова їжа нашого регіону. Оскільки це дуже простий та чистий вид пшениці, він смакуватиме людям, схильним до алергії", - каже шеф-кухар ресторану Laurentius Юрген Кох.
Зелену полбу у цьому регіоні вперше скуштували 4 сторіччя тому. У вологому кліматі Центральної Європи пшениця просто не дозрівала і її збирали ще зеленою. Потім зерна висушували на вогні.
Зелена полба є невід’ємною частиною меню ресторану Laurentius. Своїх відвідувачів Юрген частує вишуканими стравами та місцевими винами у приміщенні, де колись був винний погріб.
Сьогодні кухар готує суп із зеленої полби. Спершу Юрген варить овочі та розтовчені зерна пшениці у соняшниковій олії. Тоді додає трохи білого вина та курячого бульйону.
"Тепер додаємо трошки збитих вершків", - каже шеф-кухар.
Добре перемішує суп та куштує його. Коли гості насолоджуються супом, Юрген повертається до кухні, щоб приготувати головну страву - кус-кус із полби та баранячі реберця.
"Ми знову беремо нарізані овочі і додаємо трошки спецій. Вони відкриють нашій полбі великий світ. Кус-кус із полби готовий. Додаємо щойно приготовану баранину. Трошки соусу і готово. Аби підкреслити космополітичність нашої страви додаємо оливкову олію. Кус-кус із зеленої полби та баранячі реберця. Насолоджуйтеся", – зазначив Юрген Кох.
У меню ресторану Laurentius - чимало місцевих делікатесів. Завітавши сюди, неодмінно скуштуйте одне з творінь Юргена Коха.