″Люди не перестають сюди приходити. Не знаю чому, можливо, атмосфера в нас хороша, а може їм подобається їжа. Ми тут неначе велика сім’я″, - каже шеф-кухар ресторану Le Baratin Ракель Карена.
Бістро не є дуже великим. Тому, аби заощадити площу, овочі готують на столі. Їх вирощують в області Бретань. Маленькою є і кухня закладу. Але це не перешкоджає Ракель Карені готувати неперевершені страви.
″Ми готуємо касероль з телятини, лимонного соку та нарізаних овочів. Ви це можете бачити″, - каже шеф-кухар.
Ракель нарізає овочі, чистить від шкірки лимон та приправляє м’ясо сіллю і перцем. Тепер вона кладе усі інгредієнти у велику каструлю та виливає до неї бульйон. Посудину кухар поміщає у піч. А після двох годин - вуаля - касероль з телятини готова.
″Це місцеві страви, такі як готували у давнину. Їх трохи призабули, бо ці наїдки треба довго готувати у печі. Це завжди було ознакою регіональної французької кухні - поєднувати м’ясо з бульйоном та готувати на маленькому вогні″, - розповіла Ракель Карена.
Партнер Ракель Філіп Піното щодня пише повідомлення про страви на спеціальній дошці. Це ще один важливий елемент паризької культури бістро. За останні роки Бельвіль у 20 паризькому окрузі перетворився в один з наймодніших кварталів. Тут пересікаються митці та нові мешканці французької столиці. Найкращим місце для зустрічі звичайно є Le Baratin.
″Я почала готувати тут у 1988 році. Останні 3-4 роки справи дійсно йдуть добре″, - зазначила жінка.
До Le Baratin тягнуться і туристи, і мешканці інших районів Парижа. Згадки про бістро можна знайти у багатьох ресторанних гідах. Таким чином, якщо ви полюбляєте касероль та традиційні бістро, то Le Baratin це те, що вам потрібно.