Відвідувачів тут цікавить не лише катання, засмага та зустрічі зі знаменитостями. Це насамперед - центр кулінарної бездоганності. Королівство Рето Матіса - одного з найуспішніших шеф-кухарів Швейцарії, який творить неперевершені страви в Альпах.

“Ми заробляємо 95% нашого річного прибутку за 5 місяців - з грудня до квітня”, - каже шеф-кухар ресторану Mathis Food Affairs (Швейцарія) Рето Матіс.

Рето керує рестораном Mathis Food Affairs з 1992 року. Він дуже любить готувати та пригощати відвідувачів у своєму закладі. Тут все має бути бездоганним. Матіс контролює кожен крок.

На тлі захоплюючих краєвидів Альп швейцарський кухар створив храм для гурманів. Шеф-кухарем закладу є Маркус Хорнер. Він і покаже нам, як готують одну з найпопулярніших страв Матіса - оленину з трюфельною полентою.

“Спершу треба приготувати м’ясо так, щоб воно мало шкірку із прянощів. Для цього потрібно взяти масло, сухарі, свіжо нарізані приправи, трошки гірчиці і яєчний жовток”, - ділиться секретами шеф-кухар ресторану Mathis Food Affairs Маркус Хорнер.

Чимало відвідувачів ресторану обирають саме цю страву, адже вона є унікальним поєднанням місцевих традицій та вишуканої кухні.

“Полента брамата - це традиційна полента, яку подають у цьому регіоні. Її готують з грубого помелу. В кінці додаємо свіжо нарізані трюфелі та трошки трюфелевої олії для підсилення смаку”, - додає шеф-кухар.

Соковита оленина у шкірці з приправ, трюфелева полента та чатні з дині. За таке задоволення доведеться викласти близько півсотні євро. Ресторан Mathis Food Affairs заховався високо в Альпах. Однак, страви, які тут подають, варті витрачених на далеку подорож зусиль.