Кухнею ресторану завідує Нікола Іванішевіч. Його страви - це, неначе, кулінарна подорож Хорватією.

“Готувати страви - це для мене виклик. До нашого закладу приїжджало багато відомих людей, аби скуштувати моїх наїдків. Кожного з відвідувачів я намагаюся зіпсувати своїми творіннями”, - каже шеф-кухар ресторану Nautika Нікола Іванішевіч (Дубровник) .

2003 року ресторан відвідав Папа Римський Іван Павло ІІ. Крім того, тут побував промоутер Дон Кінг, та кінозірка Роджер Мур.

“Наш ресторан такий відомий, тому що наші молюски, морська їжа та рибні страви - унікальні. Неповторним також є їх поєднання. Я сам вигадую нові страви, тож ви їх можете скуштувати лише тут”, - хвалиться Нікола Іванішевіч.

Свіжі овочі та рибу ресторан закуповує на ринку Дубровника. З прилавків вони відразу потрапляють на кухню ресторану. До речі, це головне правило Nautika.

Ресторан також відомий своїми соусами. Секрет їхнього успіху - у свіжих інгредієнтах. Нікола Іванішевіч перемішує оливкову олію з чорнилом кальмара. Соус подають з печеною рибою. Інші соуси, які готує Нікола, не менш екзотичні.

“До смаженої камбали я рекомендую соус із кампарі. Цей соус, якщо до нього додати трошки лимону та масла, має абсолютно новий смак. Вам справді треба його скуштувати”, - каже шеф-кухар.

Для нас кухар приготує свою улюблену страву - креветки по-дубровницьки.
Спершу він просмажує креветки. Тоді тушкує помідори. Потім коньяком фламбує креветки та помідори. Виливає трошки білого вина.

Тепер кухар додає нарізану петрушку, розмарин, каперси та оливки. Готує це все, але недовго, бо креветки можуть стати твердими. Подає страву Нікола з полентою або вареним рисом. Насолоджуйтеся!

“Це типова страва з регіону Далмація. Це справжній хорватський делікатес з креветок, оливок, каперсів та розмарину. Це частинка Хорватії”, - каже Нікола Іванішевіч.

Ресторан Nautika відкрився більше 10 років тому. Чимало людей вважають його одним з найкращих на узбережжі Далмації.