Якщо хочете скуштувати найкращих британських наїдків - обов’язково мусите відвідати ресторан Roast, який розташований на ринку. Тут подають традиційні страви із сучасним трактуванням.

“Насправді британці ніколи не гордилися своєю кухнею, тому що Британію заполонили французькі, американські, індійські та італійські страви. Ми з головою занурилися у подорож світом за посередництва наших тарілок. Як наслідок - британці забули, що таке їхня власна кухня”, - каже представник ресторану Roast (Лондон) Ікбал Вахаб.

Пол Робінсон працює шеф-кухарем у ресторані Roast. Щоранку він навідується до своїх улюблених прилавків на ринку. Пол завжди шукає чогось особливого. Прилавок м’ясника, який готує ковбасу для Roast - якраз навпроти ресторану.

“Цю ковбасу зроблено з м’яса свиней, яких вирощують надворі. Я сам побував на цій фермі. Ковбасу виготовляють за лінкольнширським рецептом. Її готують спеціально для нас. Вона фантастична”, - каже шеф-кухар ресторану Roast Пол Робінсон.

Широкий асортимент продуктів на ринку вражає навіть вибагливого шеф-кухаря. Ринок надихає Пола Робінсона на нові кулінарні творіння.Однією з фірмових страв Roast є морські гребінці з топінамбуром.

Топінамбур кухар нарізає та смажить на оливковій олії разом із морськими гребінцями і часником. Додає курячий бульйон та варить на маленькому вогні 40 хвилин. З топінамбура кухар робить пюре, на яке викладає гребінці. І на довершення - поливає страву горіховим чатні.

“Ми намагаємося відродити британську кухню. Французи, італійці, іспанці люблять їсти, для них це сімейна справа. Ми намагаємося зробити так, щоб британці знову відчували задоволення від своїх страв”, - зазначив Пол Робінсон.

Roast вже давно став улюбленим місцем як для місцевих мешканців, так і для туристів. Ресторан обов’язково допоможе розвіяти міф, що британці не вміють готувати.