Ресторан спеціалізується на римських стравах. Заклад розташований біля розкопок Галума. Мірей Шеребіні пропонує відвідувачам наїдки, які свого часу імператору Тиберію готував його кухар Апіцій.
“У минулому використовували такі ж інгредієнти, як і сьогодні. Однак тоді спосіб приготування їжі був особливим. Давні кухарі змішували оливкову олію та мед, цибулю та фініки. Сьогодні це нас дивує. Рецепти Апіція, зазвичай, складаються з 10 інгредієнтів”, - розповіла шеф-кухар ресторану Taberna Romana (Франція) Мірей Шеребіні.
Мірей Шеребіні прибула в цю ідилію понад 10 років тому. Вона перетворила простий бар у справжній ресторан, який славиться своїм римським духом. Соуси Мірей готує за рецептами різним римських кухарів. Аби віднайти їх, жінці довелося добряче попрацювати. Мірей любить годувати своїх відвідувачів стравами, якими насолоджувалися давні римляни.
“У рецептах Апіція не зазначено скільки потрібно того чи іншого продукту. Рецепти писалися для кухарів. Вони б сприйняли точні цифри як образу. Мені це подобається, тому що такі рецепти дають можливість експериментувати”, - каже Мірей.
Теляче рагу було одним з найулюбленіших наїдків Апіція. Аби приготувати страву, Мірей смажить 200 грамів м’яса в оливковій олії з маленькою цибулиною. Потім додає трохи солодкого мускатного вина та три ложечки меду. Замість солі, кухар використовує солонуватий рибний соус, також висипає у посудину кмин, свіжу м’яту та кріп з городу. Готує страву 20 хвилин і тоді додає до неї 200 грамів яблук.
Римляни використовували ці фрукти як овочі. Врешті й останній інгредієнт - абрикоси, мочені у мускатному вині, воді та перці. Теляче рагу Мірей пропонує усім своїм гостям. Страву, каже кухар, легко готувати і вона підходить для різноманітних вечірок.
“Фелікс конвівіум” - Мірей латинською бажає своїм відвідувачам смачного. І вони, сидячи за столом, можуть відчути, як виглядало римське місто 2000 років тому.