Wierzynek розташований у старовинній частині Кракова. Ресторан не тільки один з найкращих, але й один з найдорожчих. Він має своїх прихильників як у Польщі, так і за її межами. Аби тут пообідати, краще заздалегідь зарезервувати столик.

Анджей Ярось (шеф-кухар ресторану Wierzynek, Краків): "Качка впродовж віків була важливою частиною польської кухні. Її фарширують яблуками та подають відповідно до певних традицій, які пов’язані з Краковом та рестораном Wierzynek."

А ось рецепт цієї страви. Качку фарширують сушеною селерою та свіжими яблуками. Птицю приправляють майораном, сіллю та перцем. Тоді качку печуть при температурі 180 градусів близько 70 хвилин. Робота у Wierzynek триває цілодобово. М’ясо та овочі ресторану щодня доставляють з навколишніх ферм.

Ресторан має дев’ять кімнат на двох поверхах, кожна з яких не схожа на іншу. Тут дуже зручно святкувати весілля, дні народження чи просто посидіти за бізнес-ланчем. Заклад вміщує до 400 відвідувачів. Суп шеф-кухар подає особисто.

Анджей Ярось (шеф-кухар ресторану Wierzynek, Краків): "Це традиційний суп з раків."

Це один з багатьох неповторних супів, які ви знайдете у меню ресторану. Тим часом на кухні завершується приготування основної страви. Печену качку вдруге приправляють та прикрашають апельсином.

Качку у Wierzynek подають із журавлиною, смаженою картоплею, капустою та підливою. Обід у ресторані коштує близько 60 євро і включає пляшку червоного вина.

Wierzynek відомий не тільки багатими стравами. Ресторан також може похвалитися великим вибором солодощів та десертів з власної пекарні.