У ресторані Saaga шеф-кухар Міка Гіндстрьом запропонує вам традиційні наїдки Лапландії. Їжа та атмосфера закладу передають стиль життя народу саамі, який проживає на півночі Фінляндії.
Шеф-кухар великий поціновувач культури саамі.
”У Лапландії природа така чиста. ви без проблем можете побачити там 4 пори року. восени ліси переливаються тисячами відтінків. взимку регіон вкриває товстезна снігова ковдра. а коли навесні вона тане, струмочки та ріки наповнюються чистою водою. Неймовірна краса”, каже шеф-кухар ресторану Saaga Міка Гіндстрьом.
Інтер’єр ресторану відтворює затишок саамського намету. Тут є і традиційні меблі, і одяг. А ще - картини художників народу саамі. Детальніше з особливостями Лапландії гостей ресторану знайомить менеджер Таня Гіокі.
”Тут ви можете знайти багато цитат зі скандинавських саг та інших традиційних оповідань Лапландії”, каже менеджер ресторану Saaga Таня Гіокі.
”Мисткиня з Лапландії зробила для нас ці барабани відьом. У кожному куточку ресторану можна знайти різноманітні символи. Вони мають особливе значення”, каже менеджер ресторану Saaga Таня Гіокі.
Зараз кухар готує тундрову куріпку. Міка акуратно відрізає грудинку та ноги. Решту м’яса перш, ніж варити, запікає. Тепер нарізає овочі, трохи їх підсмажує і кладе в окріп...підсмажує ноги і також додає у каструлю.
”З каструлі кухар забирає ніжки, а бульйон проціджує через сито. З цибулі, розмарину, чорного перцю, бальзамічного оцту та червоного вина готує соус. Суміш варить, поки з неї не випарується половина рідини. До решти вливає бульйон”, каже шеф-кухар ресторану Saaga Міка Гіндстрьом.
Грудинку кухар смажить на сковорідці і приправляє сіллю та перцем. Міка Гіндстрьом любить подавати куріпку з картопляними пиріжками, для приготування яких використовує саамський сир. Довершують страву соус та свіжі прянощі.
2 хв
Ресторан Saaga передає дух та стиль життя народу Фінляндії
Коли у столиці Фінляндії Гельсінкі температура повітря опускається нижче нуля, так і хочеться зігрітися теплою стравою.