Заклад знаходиться у чудовому місці - неподалік оперного театру Ла-Скала. Це означає, що тут завжди безліч відвідувачів. Щодня 6 шеф-кухарів готують традиційні італійські наїдки та місцеві фірмові страви.
"Я працюю у Savini понад 6 років. Мені тут справді подобається, тому що цей ресторан без сумніву один з найкращих у Мілані. Я завжди намагаюся вдосконалювати свої страви та збільшувати кількість відвідувачів", - каже шеф-кухар ресторану Savini (Мілан) Алессандро Чізе.
Savini насправді заснував німець, ресторан він назвав на честь свого друга Вірджіліо Савіні. У закладі побувало чимало знаменитостей, зокрема, оперна діва Марія Каллас, актор Чарлі Чаплін та балетмейстер Рудольф Нурєєв. Спершу вони випивали чарку-другу у барі, тоді обідали у ресторані. Одна з найпопулярніших страв Savini- різото по-міланськи. Для нього потрібний спеціальний рис.
"Сорт зизанія ми не використовуємо, тому що у нього мала кислотність. Ми любимо готувати рис карнаролі - він має багато кислоти та добре поєднується із соусом", - розповідає Алессандро Чізе.
Для різото потрібно небагато інгредієнтів - масло, цибуля, біле вино, шафран і сіль. Спершу кухар смажить рис на оливковій олії, потім готує його у консоме. Тоді Алессандро додає трохи пармезану.
"Аби страва вийшла смачною, потрібно знайти баланс між пармезаном, маслом та сіллю. Жоден з цих інгредієнтів не повинен переважати. Чітко має вирізнятися лише смак шафрану", - каже шеф-кухар.
Після 15 хвилин рис майже готовий. А це означає, що час готувати телятину, яка добре пасує до цього різото. М’ясо готують на маленькому вогні у помідоровому соусі з цибулею та розмарином. За 20 хвилин телятину можна подавати. З цією стравою добре смакує червоне вино.
Ресторан Savini - це те місце у Мілані, де можна скуштувати традиційні страви та насолодитися вишуканими винами.