Ось наприклад ці маленькі помідори. Шеф-кухар і власник ресторану Selene Джордж Хатціянакіс вибирає на ринку продукти. Сьогодні йому потрібно купити білі баклажани. Ресторан Selene спеціалізується на легких літніх стравах з морських продуктів, риби та овочів.

Разом із дружиною Евелін Джордж намагається готувати для своїх відвідувачів традиційні місцеві страви. Основаними інгредієнтам для страв у Selene є маленькі помідори, боби та каперси. Навіть для листків каперса тут знаходять застосування.

На острові сонце світить більш ніж 300 днів на рік. Тому столи накривають після обіду на великій терасі ресторану. Заклад працює з квітня до жовтня. Перші відвідувачі зазвичай приходять о восьмій вечора. При бажанні, доїхати сюди можна навіть верхи на ослику.

Найбільшу популярність серед відвідувачів мають столики, що розміщені праворуч. З них добре видно море, кратер та два маленькі острови. Спершу відвідувачам пропонують салат Санторіні з маленьких помідорів, листків каперса і свіжого козячого сиру. Потім гості можуть помилуватися незабутнім заходом сонця. А тепер кухар покаже, як приготувати одну з його страв.

"Готуватимемо білі баклажани з рагу з баранини та баклажанне пюре", - каже шеф-кухар ресторану Selene Джордж Хатціянакіс.

Ці баклажани уже спекли в оливковій олії. Виймаємо середину. Це потрібно робити акуратно, аби не пошкодити шкірки. Потім перемішуємо м’якоть баклажана із соусом бешамель. Тепер кухар нарізає м’ясо та смажить його з цибулею.

Для рагу Джордж бере вино, помідори, часник, лаврові листки та материнку. Готує це все на невеликому вогні, доки м’ясо не зм’якне. Тепер кухар наповнює баклажани пюре, рагу і ще одним шаром пюре. Ставить їх у піч на 10 хвилин і готово. Найкраще цю страву подавати з жовтим рисом, йогуртом і звичайно келихом вишуканого санторінійського вина.