“Гостинність це наш найважливіший принцип. Це може звучати трохи по-філософськи. Ми живемо тут, тому хочемо, аби відвідувачі почувалися гостями у нашому домі”, - каже шеф-кухар ресторану Symposium (Італія) Лучіо Помпілі.
“Ресторан є типовим зразком сімейної справи. Родина Помпілі заснувала його понад 20 років тому. Їм вдалося перетворити маленький заклад у храм для гурманів”, - додає дружина шеф-кухаря Крістіна Помпілі.
На 500 квадратних метрах площі розмістили 8 столів. Коли Лучіо подає свої страви - ресторан перетворюється на театр.
“У ресторані ми робимо акцент на вині. Symposium - це ритуальне повернення до Древнього Рима та Греції. Тоді після обіду люди збиралися, аби випити разом вина. Назва Quattro Stagioni означає 4 пори року”, - розповідає шеф-кухар.
У ресторані готують традиційні італійські страви. Наприклад тальятелле з олениною та з соусом з дикого вепра. Лучіо сам полює на вепра.
“Ми живемо у дуже багатому краї. У нас тут є море з чудовим вибором риби та ліси, де водиться багато дичини і ростуть трюфелі. Наші страви дають можливість відвідувачу побачити повну кулінарну картину регіону”, - каже Лучіо.
Панцанела з норвезького омара - типова страва Лучіо. У своєму саду кухар збирає свіжий тмин. Підсмажує його в оливковій олії разом з цибулею. Тоді додає свіжі помідори, сухарі та песто. Сирі омари очищають від панцирів і просмажують.
“Важливо, аби олія була дуже гарячою. Омари не потрібно готувати надто довго. 40 секунд на одному боці і 20 на іншому достатньо”, - радить шеф-кухар.
Панцанела з омара готова. Смачного!
Ресторан Symposium - маленький храм для гурманів
Саме тут серед виноградників та оливкових гаїв ви знайдете ресторан Symposium Quattro Stagioni. Це місце паломництва для гурманів та дім для Лучіо та Крістіни Помпілі.


