Голова Асоціації рестораторів України Сергій Трахачов назвав карантин вихідного дня "найбільшою підніжкою з боку влади за весь час карантину". В ефірі 24 каналу він зауважив, що ресторанна галузь не зрозуміла цього запровадження.
Цікаво У Мінекономіки підрахували економічні втрати від карантину вихідного дня
"Ми вважаємо, що за 3 тижні карантину вихідного дня ресторанна галузь втратила не менше, ніж 5 мільярдів гривень виторгу, про прибуток ми взагалі не говоримо", – сказав Трахачов.
Це була не спроба боротьби з коронавірусом, це був геноцид певних галузей, насамперед ресторанної,
– запевнив він.
Трахачов зауважив, що втрати були не тільки у вихідні, а й у будні. "Люди боялись і у будні приходити, адже влада черговий раз показала, що ресторани небезпечні. Насправді ж ресторанний бізнес більше готовий до безпечного прийому гостей, ніж транспорт, це всі повинні розуміти", – висловився ресторатор.
Як реагують на допомогу від влади
Власники ресторанного бізнесу зауважили, що позитивно сприймають намагання влади їм допомогти, виділивши кожному 8 тисяч гривень.
Вони (гроші – 24 канал) точно не компенсують те, що втратив бізнес, але треба бути вдячними хоча б за щось,
– наголосив Трахачов.
Однак, за словами ресторатора, головне питання в тому, чи цю допомогу взагалі виділять. "Треба дочекатися, тоді скажемо або "спасибі", або "нас знову обманули", – підсумував Трахачов.
Ресторатор назвав суму, яку втратила ресторанна галузь у карантин вихідного дня: дивіться відео