Про це повідомила на прес-конференції головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова. За її словами, з 23 по 27 жовтня в обласну клінічну інфекційну лікарню звернувся 31 людина з гострими кишковими інфекціями, які пов’язані з вживанням харчових продуктів у кафе "Анжеліка". Ще сімох людей, які приїздили до Харкова на весілля, госпіталізували з тим же діагнозом у лікарні Луганська, Дніпропетровська і Донецька.

"Внаслідок перевірок вдалося виявити бактерії сальмонели, які були в свинині", — сказала Зубкова.

Вона зазначила, що цими ж бактеріями були заражені продукти на весіллі, яке також відзначалася в цьому кафе. Крім того, були виявлені й інші порушення в роботі кафе, зокрема, деякі його співробітники не пройшли медичний огляд. Стан усіх госпіталізованих задовільний.

Зубкова також повідомила про намір тимчасово зобов’язати керівників підприємств громадського харчування міста не пізніше ніж за 1 день сповіщати СЕС про замовлені банкети з числом учасників більше 10 осіб, щоб фахівці могли перевірити якість продуктів, з яких планують готувати страви. Вона зазначила, що розпорядження діятиме протягом 1–2 місяців до повної стабілізації епідеміологічної ситуації в Харкові.