А також запаху їжі, який розпалює апетит відвідувачів. Вечір у ресторані "Ла ВІ", що у німецькому Оснабрюку, може стати для вас справжньою кулінарною пригодою.
"Коли відвідувачі задоволені, зірки Мішелін самі пливуть вам у руки. Я не женуся за компліментами, я просто намагаюся робити своїх гостей щасливими. Це більше ніж просто робота для мене. Я тут, бо люблю цю справу всім серцем", - каже шеф-кухар Томас Бюнер.
Пан Бюнер надає перевагу імпровізації над книгами з рецептами. Тому меню у його ресторані - постійно змінюється. Кожен день приносить кухарю нові смакові відчуття.
"Якби я малював картину, я б знав який відтінок червоної, зеленої чи жовтої фарби мені потрібен. Тоді б я змішував їх на палітрі. У своїй голові я бачу колір і починаю змішувати трошки блакитного, жовтого та червоного кольорів. Ось так я створюю потрібний мені відтінок. Те ж можна сказати і про приготування їжі", - каже шеф-кухар Томас Бюнер.
Аби кулінарні твори мистецтва стали справжніми шедеврами, пан Бюнер використовує лише найкращі інгредієнти.
"У нашому ресторані ми повністю залежимо від якості продуктів. Ось ця риба - дуже хороша. Свідченням цього є червоні зябра", - каже шеф-кухар Томас Бюнер.
Сьогодні Томас Бюнер показує, як створити диво зі звичайного калкана. Спершу він вводить у м’ясо риби сік зі свіжої петрушки.
"Сучасною цю страву робить спосіб її приготування. Ми її не смажимо та не варимо у бульйоні", - каже шеф-кухар Томас Бюнер.
Калкана кладуть у вакуумний пакет і готують у гарячій воді. Рибу подають з товченою картоплею, приправленою спеціями тандурі. Кімнати двоповерхового ресторану створюють виняткову, але водночас дружню атмосферу.
"Ми не продаємо лише страви, ми продаємо вечір. Спершу відвідувачам потрібно запропонувати комфортні місця. Важливими є вигляд наших гостей, кольори, освітлення. Якщо люди мають такий вигляд, ніби на них світить зелений ліхтар, це не дуже добре", - каже шеф-кухар Томас Бюнер.
На відвідувачів у "Ла Ві" завжди чекають приємні кулінарні несподіванки. Високо оцінюють заклад і критики - ресторан вже здобув дві зірки Мішелін та визнання ресторанного гіду Го Мійо.
3 хв
Шеф-кухар Томас Бюнер створює справжні кулінарні пригоди
Давайте визнаємо - дуже часто ми їмо очима, а не шлунками. Шеф-кухарі в цьому впевнені на 100%, тому вони й приділяють так багато уваги формі і кольору страви.