Секрети майстерності кондитери не відкривають, лише зазначають, що головне в цій справі правильна температура. Вага шоколадної красуні - 80 кілограмів, висота - понад 2 метри. Витратили на ялинку понад 30 тисяч гривень.
"Розрахунок нашої ялинки 34 тисячі 400 гривень, якщо навіть знайдеться покупець, її не можна вивезти. Вона може розслабиться і ламатися як будь-який шоколад", - каже кондитер-технолог Ірина Сандлова.
Ялинкові прикраси також виготовлені з шоколаду. Оскільки дерево дуже тендітне, майстри вирішили не перевантажувати його декором, тож повісили лише шоколадні кульки. Поруч охоронці - величезні шоколадні зайці. Їх як і прикраси розмалювали фарбами на основі шоколаду.
Для незвичної скульптури в кондитерській спеціально встановили температурний режим - не більше 24 градусів та не менше 17 градусів тепла. В таких умовах ялинка може простояти до наступного нового року, проте після новорічних свят новорічне дерево переплавлять, аби створити нові шоколадні шедеври до Дня святого Валентина.