Моріс Детомб (власник газетного кіоску (Брюссель)): “Я продаю газети вже понад 30 років. Коли мій син ще вчився у кулінарній школі, я подумав було б добре відкрити у моєму магазині ресторан та зробити його сімейною справою”.

Молодому шеф-кухарю ідея з кіоском-рестораном сподобалася. Досвід Олів’є набував у найкращих ресторанах свого рідного Брюсселя.

Олів'є Детомб (шеф-кухар (Брюссель)): “Це дуже європейське місто, до того ж культурно різноманітне. На гуртовому ринку у Брюсселі можна купити продукти зі всієї Європи. Тут безліч різноманітних фруктів та овочів”.

Свій день Олів’є розпочинає на ринку. Запорукою успіху його страв є свіжі інгредієнти. Вже у 29 років кухар отримав свою першу зірку престижного рейтингу ресторанів „червоний гід Мішелін”.
Зранку, коли люди купують свіжу пресу, батько Олів’є дуже заклопотаний. Однак у цей час голод ще нікого не мучить.

Зараз на кухні Олів’є готує спаржу з омаром та грибами зморшками. Спершу кухар чистить та нарізає кубиками спаржу. Тоді додає трохи вершків.

Олів'є Детомб (шеф-кухар (Брюссель)): “Мої рецепти взяті із традиційної французької кухні. Однак, я їх пристосовую до своїх власних смаків”.

Тепер кухар дрібно нарізує зморшки, перемішує їх із спаржею і щедро посипає цукром. Омара з обох боків приправляє перцем і смажить впродовж десяти хвилин.

Олів'є Детомб (шеф-кухар (Брюссель)): “Їжа повинна мати смак продуктів, з яких її приготували. Спаржа має смакувати як спаржа. Я не поєдную те, що не поєднується”.

Спершу кухар виливає бульйон з омара у посудину. Вуаля! Можна подавати. Олів’є любить подавати цю страву із холодним супом зі спаржі. На початках готувати Олів’є вчила його мати. Її шоколадний мус можна знайти у меню ресторану.

У невеличкому ресторані-кіоску місця вистачає лише для 30 відвідувачів. А охочих поласувати стравами Олів’є майже завжди вдвічі більше. Кулінарними навиками кухаря захоплювалися не лише укладачі рейтингу ресторанів “червоний гід Мішелін”, але і єврокомісари, бельгійські депутати та інші відомі люди. Сімейна атмосфера та вишукана їжа - ось дві речі, які зробили газетний кіоск сім’ї Детомбів одним з найкращих ресторанів Брюсселя.