Інколи потрібен мінімальний набір продуктів, щоб приготувати страву, яка швидко увійде у ваше кулінарне повсякдення. 24 Канал пропонує перевірити це з рецептом оладок, яким поділився портал Ukr.Media.
Читайте також Його готують перед самим приходом гостей: як зробити популярний салат "Тріо"
Рецепт оладок з цибулі
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 5 середніх цибулин;
– 1 велика картопля;
– 2 яйця;
– 3 – 4 столові ложки борошна;
– зелень – до смаку;
– по 1 чайній ложці солі, чебрецю, чорного перцю, кмину та червоного перцю.
Приготування:
Спочатку слід усунути гіркоту з цибулі, інакше оладки можуть вийти несмачними. Наріжте 5 середніх цибулин тонкими півкільцями. Додайте 2 чайні ложки солі та залийте окропом. Коли вода трохи охолоне (щоб можна було тримати рукою), відіжміть цибулю від зайвої вологи і перекладіть її в миску.
Натріть картоплю на великій тертці, зелень дрібно наріжте ножем. Додайте зелень до натертої картоплі, потім розбийте 2 яйця і перемішайте масу.
Просійте в суміш борошно, посоліть і додайте улюблені спеції до смаку.
Розігрійте сковороду з достатньою кількістю олії. Викладайте по одній повній столовій ложці картопляного тіста на сковороду.
Смажте на трохи більшому за середній вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Оладки виходять м’якими і соковитими завдяки картоплі, а спеції додають їм чудового аромату.
Подавати їх можна як зі сметаною, так і з майонезом, або як смачний гарнір до м'яса.
Смачного!
Це треба знати: як зробити кислі мандарини солодкими.