Мед варто додавати не тільки в напої – він є незамінним інгредієнтом для великої кількості страв, інформує Pysznosci. Його часто додають у випічку та навіть у соуси, адже його солодкі акценти просто неперевершені.
Цікаво Він в стравах не про людські очі: як правильно використовувати лавровий лист
Де не можна зберігати мед
Більшість господинь зберігає мед у кухонних шафах, проте це не ідеальний варіант. Пасічник пан Войцех, що родом із Польщі, пояснив, де і як потрібно зберігати мед, зазначивши, що кімнатна температура та близькість до джерел тепла можуть негативно вплинути на якість цього продукту.
Пасічник наголошує, що оптимальною є температура близько 10 – 15 градусів за Цельсієм. Пан Войцех підкреслює, що зберігання меду поблизу джерел тепла, наприклад, газової плити, може призвести до псування меду.
За таких умов він зберігає свої корисні властивості та не кристалізується надто швидко. Також не варто зберігати мед при дуже низьких температурах, оскільки він може занадто загуснути і втратити свої смакові якості.
Коли мед може зіпсуватися
Мед може зіпсуватися у двох ситуаціях: коли він занадто швидко кристалізується і містить занадто багато води, що призводить до бродіння. Також на нього негативно вплине тривале зберігання при занадто високій температурі.
Чудовий варіант для вечері: як приготувати жарке по-болгарськи.