Кожен іноді забуває раніше вийняти м'ясо з морозилки. Існують способи прискорити цей процес, про які розповідає 24 Канал з посиланням на Pysznosci.
Цікаво На свята стане у пригоді: як зробити досконалим навіть найтвердіший шматок сала
Як швидко розморозити м'ясо
Одним із найефективніших методів є використання холодної води. М'ясо потрібно помістити в щільно закритий пакет і опустити в миску з водою кімнатної температури. Процес розморожування займає від 30 хвилин до кількох годин залежно від розміру шматка м’яса. Важливо час від часу міняти воду. Такий спосіб дозволяє рівномірно розморожувати м'ясо, зберігаючи його якість.
Ви також можете спробувати:
– опустити м'ясо в щільному пакеті в теплу воду температурою до 60 градусів;
– використати мікрохвильову піч або духовку з функцією розморожування. Потужність і час слід регулювати відповідно до розміру шматка м’яса, щоб воно розморожувалося рівномірно.
Яких помилок варто уникати
Неправильне розморожування може призвести до багатьох проблем, включаючи харчове отруєння. Розморожування м’яса на кухонному столі або використання гарячої води є типовою помилкою, яка може знизити поживну цінність продукту та сприяти розвитку бактерій.
Рекомендується уникати тривалого перебування м’яса при кімнатній температурі. Безпечним рішенням є розморожування в холодильнику, яке, хоч і займає більше часу, є найнадійнішим способом.
Цікаво знати: які продукти не варто ставити на новорічний стіл.