Готуючись до приготування наступної порції картопляного пюре, важливо пам'ятати про типові помилки, які можуть погіршити його смак. Уникаючи цих помилок, ви зможете щоразу отримувати ідеальний гарнір, пише 24 Канал з посиланням на UA-Vestnik.
Читайте також Навіщо обсмажувати сухі макарони на сковороді: хитрість, про яку знають одиниці
3 помилки під час варіння картопляного пюре
Експерти дають кілька ключових порад для приготування ідеального картопляного пюре.
Перш за все, рекомендується використовувати картоплю середнього розміру і готувати її цілою, не розрізаючи навпіл. Такий спосіб дозволяє картоплі зберегти свій смак, поживні речовини та крохмалистість, що в результаті дає більш кремоподібну консистенцію готової страви.
Також дуже важливо не переповнити каструлю водою. Достатньо мінімальної кількості води, яка ледь покриває картоплю, оскільки пара, що утворюється під час приготування, забезпечить її повне розварювання.
Як не зіпсувати картопляне пюре / Фото Unsplash
Нарешті, важливість приправ неможливо переоцінити. Додавання солі та спецій на початку процесу приготування є важливим для того, щоб картопля не була позбавлена смаку.
Якщо дотримуватиметеся цих порад, то щоразу картопляне пюре буде смачним і ситним.
До слова, чому пюре не варто збивати блендером.