Смачних експонатів і не злічити. Лише пряникових будиночків до сотні набереться. Упродовж двох тижнів черкасці опановували кулінарне мистецтво на майстер-класах. Причому безкоштовно, було б лише бажання. Скористалися нагодою більше тисячі містян.
"Тут використовуються такі компоненти, які містять дуже мало вологи, по-перше. По-друге, багато цукру. Крім того, пряничне тісто містить багато прянощів, а прянощі також не дають розвиватися мікроорганізмам. То такі будиночки можуть зберігатися навіть і місяць", - каже майстер кулінарної справи Андрій Крижанівський.
Ідейна натхненниця загальноміського хенд-мейду - перша пані Черкас - каже: побачити аж таку красу і не сподівалася. Радіє, що стільки колективів шкіл, садочків та просто пересічних черкасців доєдналися до "будівництва" "Смачної країни".
"Цю ідею я запозичила з телебачення. Був репортаж про те, що подібний захід відбувається вже кілька років в Норвегії", - каже дружина міського голови Анжела Одарич.
Унікальна виставка триватиме в Черкасах кілька днів. Потім пряникові вироби підуть з молотка. Виручені кошти організатори обіцяють передати дитячим будинкам.