До такого висновку прийшли співробітники Брістольського університету, що у Великій Британії. Вони проаналізували відомості про учасників довготривалого дослідження Avon Longitudinal Study of Parents and Children (ALSPAC), в рамках якого протягом кількох років велося спостереження за 14 000 дітей 1991 та 1992 років народження.
У ході дослідження з'ясувалося, що харчування обробленими продуктами з високим вмістом жирів і цукру в три роки призводило до низького IQ у 8,5 років, незалежно від того, поліпшувалося чи ні харчування дитини у більш пізньому віці.
З іншого боку, діти вживали здорову їжу, в 8,5 років відрізнялися високим IQ. При цьому типи харчування в період між 4 і 7 роками ніяк не впливали на дитячі розумові здібності.
Учені зробили висновок, що швидше за все мозок росте в перші три роки життя малюка, і, гарне харчування в цей період може стимулювати оптимальний його зростання.