Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Супрун зруйнувала міф про шкоду популярних продуктів

      2220 Читать новость на русском
      Супрун зруйнувала міф про шкоду популярних продуктів
      Супрун зруйнувала міф про шкоду популярних продуктів / healthtodayeasy.com

      В Україні існує міф про те, що людям, які мають несприйняття лактози, молоко та інші молочні продукти не можна вживати, оскільки вони можуть принести шкоду організму.

      Про це пише в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

      Читайте також: Виявили фактор, що значно збільшує ризик розвитку старечого недоумства

      Вона пояснює, що молоко містить молочний цукор — лактозу. Для її розщеплення необхідний фермент лактазу. Цей фермент розщеплює дисахарид на моноцукри, які всмоктуються в кишківнику та засвоюються нашим організмом.

      Якщо так не відбувається в організмі, то цукор не всмоктується. Класичним симптомом несприйняття лактози є велика кількість газів. Вироблення лактази з віком зменшується, тому і сприйняття молока та інших молочних продуктів відбувається в усіх людей по-різному.

      Супрун зазначила, що на сьогодні близько 75% дорослого населення мають знижену здатність перетравлювати лактозу в дорослому віці.

      При незасвоєнні лактози потрібно надавати перевагу продуктам без лактози або споживати мало молочних продуктів, проте регулярно.

      Дослідження американських вчених виявило, що симптоми лактозної недостатності будуть мінімальні, чи не спостерігатимуться, якщо вживати за один прийом їжі не більше 12 грамів лактози. Інші дослідження вказують, що людям з несприйняттям лактози необхідно вживати кисломолочні продукти, що містять живі лактобацили та біфідобактерії, які здатні переробляти лактозу із найменшим газоутворенням. 

      Супрун зруйнувала міф про шкоду популярних продуктів
      Супрун зруйнувала міф про шкоду популярних продуктів

      Супрун пояснює, що людям з сприйняттям лактози, все одно варто пам’ятати, що потрібно дотримуватися помірності при споживанні продуктів з молока, особливо, з високою жирністю.

       

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук