У прес-службі Томенка повідомили, що законопроект передбачає визначити правові, економічні, соціальні та організаційні основи ведення органічного сільського господарства, вимоги щодо вирощування, виробництва, перероблення, сертифікації, етикетування, перевезення, зберігання та реалізації органічної продукції і сировини.
Томенко зазначив, що ситуація на світовому продовольчому ринку характеризується підвищеним попитом на якісні та безпечні продукти харчування, а також зростанням інтересу споживачів до продукції, яка має назву "органічні продукти харчування". "Цей напрямок сільськогосподарського виробництва набув в Україні широкого масштабу та продовжує розвиватися, проте вся робота здійснюється поза законодавчим полем", - відзначив віце-спікер.
Автори законопроекту переконані, що його ухвалення дозволить відчутно збільшити обсяги виробництва конкурентоспроможної аграрної продукції та прискорити насичення внутрішнього ринку високоякісними продуктами харчування.