Центральна вулиця міста Мальмеді на день стає імпровізованою кухнею. Посеред неї розкладають багаття та ставлять величезну чотириметрову сковороду. У ній, так звані "кухарі омлетного братства" смажать 25 кілограм бекону, приправляючи все спеціями.
Сам омлет смажиться не довго, а от на розбивання яєць йде близько години. Приготуванням такої гігантської страви займаються 80 людей.
Читайте також: На Херсонщині провели конкурс краси серед кавунів
Варто зазначити, що свято провели попри яєчну кризу в Європі. У деяких компаній-постачальників з Голандії виявили інсектицид в курячих яйцях.
Ми впевнені у якості своїх яєць, оскільки ми їй перевірили. Крім того, ми беремо їх у місцевого постачальника. Тому ніякої загрози немає,
– заначила співзасновниця свята "Гігантського омлету" Бенедик Маті.
Організатори свята запевняють, що для омлету "Дружби" яйця беруть у місцевого виробника, тому людям нема чого хвилюватися.