Готувати його почали ще з самого ранку. Для дегустації представили два рецепти: класичний та чернігівський.
“Борщ - це козирний туз української кухні. Це бренд 31 в усьому світу, за яким знають українців та Україну. Кухня - це частина нашої культури, тому і борщ”, - сказав організатор фестивалю Юрась Красюк.
Чернігівську закваску також робили на основі яблук та кабачків. Не скупились до казана кинути і м'яса.
“16 кг м’яса у казані. Усе по - класиці, як варили наші діди та бабусі”, - каже кухар Катерина Цурган.
800 порцій класичного українського та чернігівського борщу гості свята з'їли за годину. Національний рекорд поїдання борщу наразі - це 1000 порцій. Цей результат спробують в Чернігові покращити вже наступного року.