Саме в цей пейзаж вмонтована двометрова Ейфелева вежа з чорного шоколаду. Вона набагато менше ніж її залізний оригінал у Парижі - 180 кілограмів.

“Складність в тому, що потрібно точно передати саме так як вона виглядає, кожну деталь. Десь товще, десь тонше вона йде, і приклеїти. Шоколад – це не клей. Кожна деталь вирізається, потім шоколад приклеюється”, - каже кондитер Сергій Кулеба.

За два тижні кондитер відлив та прикріпив 50 солодких перекладин. За словами майстрів, шоколад для вежі спеціально нагрівався до температури 30 градусів. Через це вона отримала міцну структуру та унікальний “коричнево-ейфелевий” колір. Коли вежа була готова, художники розписали картину-пазл різнокольоровим шоколадом.

“Шоколад м розтоплюємо на водяній бані, додаємо туди харчового барвника, трішки масла, змішуємо і наносимо на картину. Тут потрібно зловити момент, щоб шоколад не застиг, тому що він дуже швидко застигає, тут є своя технологія”, - каже художник Вероніка Чіндяйкіна.

Сімферопольські кондитери вже кілька років поспіль до кожного свята вигадують та створюють нові шоколадні шедеври. На новий рік це була велика шоколадна ялинка, до Великодня планують приготувати нову скульптуру.