За словами організаторів, тісто для паски замішають на воді зі святих джерел Антонія і Феодосія Печерських. Очікується, що вага паски сягатиме 700 кг, а висота — 2,2 метра. Рекорд зафіксують представниками Книги рекордів України.

За словами директора пекарні "Живий хліб" Валерія Павлюка, собівартість паски може сягнути 12 тисяч гривень, але економити на продуктах не збираються.

"Таке трапляється тільки раз у житті. Спекти найбільшу паску — не щодня пропонують", — прокоментував директор пекарні.

Для приготування велетенської паски знадобиться близько доби. Оздоблення паски буде традиційним: помадка, різнокольорова посипка.

Зараз звання найбільшої паски має дніпропетровська, яку приготували два роки тому. Тоді паска важила понад 200 кілограмів.