За право вважатися найкращими у виготовленні бубликів протягом десятків років змагаються дві пекарні, у кожної з яких є велика кількість прихильників. Торгують випічкою десятки магазинів, проте, зазначає власник фірми "Fairmount Bagel", лише його підприємство ні на крок не відступає від столітніх традицій.
"Мій дід привіз рецепт бубликів сюди з Росії. Він передав цей рецепт моєму батькові. Ми не змінили з того часу жодного інгредієнта", - каже власник пекарні Ірвін Шлафман.
Рецепт, який передається з покоління в покоління, у родині оберігають як зіницю ока. Інгредієнти для приготування - відомі усім, секрет в іншому - в пропорціях. У пекарні виготовляють десятки сортів бубликів - з корицею, маком, родзинками та кунжутом. Здобу печуть на дровах, а пекарі проходять спеціальний курс навчання. Канадські гурмани вважають, що той хто був у Монреалі і не скуштував бубликів, дуже багато втратив.