“Такої кількості ще не було. Це максимально. Максимально - 135 учасників. Наголошую, це фестиваль-конкурс, тобто визначається переможець. Уже визначені за 16 років фаворити,які з року в рік роблять все кращі і кращі вина”, - каже мукачівський міський голова Золтан Лендєл.
Пан Іван виноробством займається 10 років. Сам садить, вирощує, доглядає, збирає виноград та робить з нього напій. Каже, виноробство - його стиль життя. Однак зізнається, це бізнес більш витратний, аніж прибутковий.
“Малий врожай. Часті дощі, сильні, тому й дуже малий врожай”, - зізнається винороб Іван Данч.
Для виноробів такі фестивалі - можливість заробити, поділитись чи обмінятись досвідом. Позитивно до таких дійств ставляться і туристи. Адже знають, що тут продають виключно домашню продукцію. Тому не шкодують грошей на купівлю з десяток літрів вина.
На фестивалі презентували 50 видів хмільного напою. Кожен з виноробів привіз до Мукачева з сотню літрів вина. Тільки за перший день фестивалю випили та продали до тисячі літрів закарпатського вина.