Кухарі з понад двох десятків закладів харчування організували “Полтавську битву - битву кухарів”. Полтавчани та гості міста мали змогу спробувати близько тридцяти різних видів галушок.
Анна Ваценко (продавець галушок): “Ми приготували 25 видів галушок: з грибами, з м’ясом, з курятиною, з шкварками, з таком. Треба готувати з настроєм, з чистою душею, з гарними емоціями”.
Микола Лавричко (гість свята): “В нашу молодість таких галушок не було. Були тільки одні чи з салом, чи без нічого, одне тісто”.
Кухарів, чиї галушки виявились найсмачнішими нагородили спеціальними призами - олією, маслом, цукром і борошном. Щоб галушки готували не лише на свято.
Андрій Матковський (полтавський міський голова): “Ми готуємося до Євро-2012, і мріємо, щоб стати генеральними постачальниками галушок всім командам Євро-2012. Якщо вони поїдять галушок, вони стануть чемпіонами”.
За підрахунками полтачан цього дня у місті приготували близько 10 тисяч галушок. Кульмінацією ж свята став запуск у повітря літаючої галушки.
1 хв
У Полтаві відзначили свято галушки
Театралізоване дійство на свято улюбленої страви. У Полтаві відзначили традиційне свято галушки.