“Всі інгредієнти ми беремо на своїй фермі. Там у нас є поросята та велика рогата худоба. Ми також самі вирощуємо овочі. Для своїх страв ми використовуємо тільки екологічно чисті продукти”, - каже шеф-кухар ресторану Sibiul Vechi (Румунія) Віорел Флоріа.

Пан Флоріа відомий своїми неперевершеними десертами. Один з них - смажене яблуко з фруктовим соусом та млинцями. Це румунська фірмова страва.

“Приготування їжі - це моя пристрасть. Готувати страви без почуттів для мене - неможливо”, - зізнається Віорел Флоріа.

Однією з найпопулярніших страв є чорба - традиційний румунський суп з яловичини. Його готують за старовинним сімейним рецептом. Ресторан Sibiul Vechi розташований у колишньому джазовому клубі, тому тут завжди лунає музика. Заклад заховався на тихенькій бічній вуличці, неподалік головного проспекту міста Сібіу. Марія Боабес є власницею ресторану вже понад 15 років.

“Для мене найважливіше, щоб усі люди, які приходять до нашого ресторану, почувалися затишно. Аби цього досягти, потрібно мати багато домашніх продуктів”, - каже власниця ресторану Sibiul Vechi Марія Боабес.

Для нас шеф-кухар приготує фаршировану свинину. Начинку пан Флоріа готує із нарізаної ковбаси, шинки, тархуну, помідорів та козячого сиру. Все це смажить у маслі впродовж 10 хвилин. Виливає на сковорідку трохи фруктового бренді і робить фламбування. Тоді кухар відбиває свинину, фарширує її і смажить на грилі впродовж 10 хвилин з обох боків. Для соусу пан Флоріа розтоплює на сковорідці козячий сир. Додає сметану та фруктовий бренді. Аби нічого не підгоріло, старанно це все перемішує. Подає делікатес зі смаженою полентою. Найкраще до страви смакує червоне вино або холодне пиво.

“Цю страву називають калиткою пастуха. Насолоджуйтеся”, - додає шеф-кухар.