Його склали з 10-ти окремих елементів, прикрашених різнокольоровими “валентинками”. Кожна з майже 300 “валентинок” розписана власноруч художниками-кондитерами та містить своє послання закоханим.
“Важко було зібрати, дуже багато людей брали в цьому участь, тому що пряник великий, його спеціально складали на окремі листи. Випікалися пряники окремо, покривалися глазур'ю. Робота була дуже трудомісткою і зайняла дуже багато часу”, - розповідає кондитер Ольга Кондратюк.
“Пряник - це символ свята, символ торжества. 2 тисячі людей прийшли сьогодні розділити це свято з нами, і ми розділимо з ними цей пряник”, - сказав автор ідеї Микола Помогалов.
Готували диво-пряник майже 3 тижні за класичним рецептом, в основі якого борошно, яйця та молоко. Щоб зафіксувати рекорд не лише за розмірами, а й за вагою, пряник довелося зважувати окремими частинами та вираховувати середню масу.
“Ми зважили одну секцію - і в нас чиста вага вийшла 24 кілограми, 10 секцій множимо на 10 і виходить 240 кілограм. Ми на 100 кілограмів більше зробили, ніж попередній рекорд”, - каже представник Книги рекордів України Сергій Коновалов.
Доля пряника-гіганта та ж, що і менших його побратимів. До слова, для Севастополя це не перший кулінарний шедевр, виготовлений спеціально до Дня закоханих. На рахунку місцевих кулінарів - найбільші мармеладні серця та найбільша канапка з червоною ікрою також у вигляді серця.