Перед початком змагань кожен з учасників мав самостійно приготувати класичне тісто, але з додаванням власних секретів, головний з яких якість сировини.
“Борошно повинне бути обов’язково першого ґатунку, його потрібно просіяти, щоби воно збагатилося киснем, тоді млинці будуть смачніші. Потрібно молоко трішки підігріти, збити яйця. Сіль розвести в воді, тому що сіль зараз дуже брудна, потім її перецідити”, - ділиться рецептом майстер кулінарного ліцею Олена Локтіонова.
Несподіванкою для учасників стали умови змагань, адже млинці треба було випікати не на розпеченій кухні, а просто неба. Через холодну погоду сковорідки не встигали прогріватися, тож перші млинці таки стали грудкою.
“Плита дуже маленька і температура не така, щоб нормальні млинці вийшли. Для млинця потрібно 40 секунд, щоби він був готовий, я вже три хвилини стою і не можу його приготувати”, - каже студент Юрій Неупокоєв.
Фестиваль млинців триватиме в Севастополі усі вихідні, за його результатами визначать найкращого кулінара. Окрім журі гурманів голосуватимуть й гості свята, адже саме вони мають вибрати серед кількох сотень млинців найсмачніші.
“Млинці повинні бути тоненькими, без грудочок, також майже прозорими. Ще по формі будемо дивитися, як учасники подадуть цей млинець. Можливо вони придумають якусь оригінальну форму подачі цих млинців”, - каже член-журі Ганна Путіліна.
Опісля випечені млинці роздадуть всім охочим, а от перший дістався комічному символу дитячого парку, де проходив фестиваль, 150-кілограмовому поросяті Фунтику.