“Вчора цілий день, хоча погодні умови не позволяли нам це робити, ми все ж таки впоралися до 7 вечора”, - розповідає будівельник гарбузового замку Володимир.

“Гарбузове свято це екзотика. Я наприклад, признаюся чесно - ніде ще не бачив цього свята. І для мене це буде цікаво і для всіх, хто цього не бачив, хто не брав участі в такому дійстві, в такому шоу, це буде цікаво однозначно”, - запевнив начальник відділу національного заповідника "Замки Тернопілля" Володимир Чайка.

“Ми знаємо, що таке гарбуз. І їмо гарбузову кашу, але що з нього можна зробити таку красу - ми не думали”, - сказала гостя свята Світлана.

Свято здивувало відвідувачів ще й різноманіттям гарбузових каш, які тут готували представники чи не кожного села району: з вермішеллю, рисом і навіть м’ясом.

“Готується вона на молоці, гарбуз вариться, мнеться, те й все, а туди тістечко своє домашнє засипається, до гарбуза, і так разом готується”, - поділилася секретами господиня Надія.

До 800-річчя міста, окрім гарбузового свята, відбулася також історична реконструкція боїв під час захоплення Збаразького замку.