Про це повідомляє BBC.
Як ідеться в опитуванні компанії GfK, українці та індуси витрачають більше 13 годин на тиждень на приготування їжі.
За даними соцопитування, у світі люди в середньому витрачають на приготування їжі менше 6,5 годин на тиждень.
У п’ятірці лідерів також ПАР — 9,5 годин, Індонезія – 8,3 години та Італія – 7,1 години.
За результатами опитування, жінки витрачають більше 7,5 годин на тиждень на куховарство, а чоловіки – 5 годин.
Країни, де люди витрачають найменшу кількість часу протягом тижня на готування страв: Бразилія (трохи більше 5 годин), Туреччина (трохи менше 5 годин) та в кінці списку – Південна Корея (менше 4 годин).
Загалом більше половини людей у всьому світі зазначають, що вони готують лише для власного задоволення один раз на тиждень або частіше.
Найбільшу пристрасть до кулінарії мають мешканці Італії та Південно-Африканської Республіки.
В Україні лише 31% опитаних заявили, що готують з пристрастю.
GfK провела опитування серед більше ніж 27 тисяч людей віком від 15 років у 22 країнах світу щодо їхніх знань, досвіду та захоплення готуванням страв, а також щодо кількості годин на тиждень, які вони витрачають на готування.