Про це повідомляє BBC.

Як ідеться в опитуванні компанії GfK, українці та індуси витрачають більше 13 годин на тиждень на приготування їжі.

За даними соцопитування, у світі люди в середньому витрачають на приготування їжі менше 6,5 годин на тиждень.

У п’ятірці лідерів також ПАР — 9,5 годин, Індонезія – 8,3 години та Італія – 7,1 години.

За результатами опитування, жінки витрачають більше 7,5 годин на тиждень на куховарство, а чоловіки – 5 годин.

Країни, де люди витрачають найменшу кількість часу протягом тижня на готування страв: Бразилія (трохи більше 5 годин), Туреччина (трохи менше 5 годин) та в кінці списку – Південна Корея (менше 4 годин).

Загалом більше половини людей у всьому світі зазначають, що вони готують лише для власного задоволення один раз на тиждень або частіше.

Найбільшу пристрасть до кулінарії мають мешканці Італії та Південно-Африканської Республіки.

В Україні лише 31% опитаних заявили, що готують з пристрастю.

GfK провела опитування серед більше ніж 27 тисяч людей віком від 15 років у 22 країнах світу щодо їхніх знань, досвіду та захоплення готуванням страв, а також щодо кількості годин на тиждень, які вони витрачають на готування.