За словами фахівців, схожа тенденція відслідковується і в інших країнах світу. Проте пересічний українець поки споживає менше таких продуктів за середньостатистичного європейця.

”Якщо говорити про глобальні тенденції, то Азія залишається найбільшим виробником овочів та фруктів. Проте, споживання цих продуктів там теж велике. В Європі прослідковується зростання середньоденної норми споживання овочів та фруктів однією особою. Проте, ця норма все ще залишається нижчою від норми, рекомендованої ВОЗ”, - каже професор університету ім. Гумбольда Вольфган Бокельманн.

Українські агровиробники можуть отримати зиск від світового зростання попиту на овочі та фрукти. Адже ціни на цю продукцію продовжують підвищуватися. За словами експертів, це дозволяє розраховувати на рентабельність виробництва деяких овочів більше 60%.

”Ринок овочів та фруктів на сьогодні дійсно знаходиться в стадії дуже інтенсивного розвитку. Цей сегмент дуже довгий час був в тіні зернового та олійного ринку, а зараз вийшов на поверхню. Скажімо так, дуже вдало вийшов на поверхню, тому що лише за останні три роки в ринок овочів та фруктів або в цей самий сегмент було інвестовано більше 500 млн. доларів США”, - каже президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса.

На думку експертів, потенціал українського плодоовочевого ринку доволі значний. Оскільки споживання тільки зростатиме, адже сьогодні пересічний українець навіть традиційних для країни яблук споживає у 2-3 рази менше, ніж його сусіди з Росії чи Білорусі.