“Так як ви варите, так як я варю, ви кожна, в закінченні свою ізюминку закінчуєте чимось. Чи там лимонною кислотою, чи там цибулькою, ви своє щось вносите”, - каже член огркомітету свята Оля Журавінська.
“Борщі всі свіженькі, смачненькі, цікаві оформленням і відрізняються на смак. Якісь борщі варяться, якісь печуться”, - додала член оргкомітету Галина Українець.
Деякі господині, аби привернути увагу до своєї страви, досипали туди зовсім нетрадиційних інгредієнтів. Так, усі охочі могли скуштувати, наприклад, навіть борщ з вишнями.
“Тут завжди варять дуже смачний борщ, кожне село готує свій. Ну і до борщу завжди є всяка всячина, як вареники, так і пампушки, пончики, ну словом, можна багато і я то все нині попробував”, - розповідає відвідувач фестивалю Василь.
“Тут іде відро картоплі, з піввідра буряка, капуста 4 головки, сало, цибулька, зажарку ми робимо, засипаємо. Саме головне, ізюминка - це наша любов. Якщо ти з любов’ю приготуєш цей борщ, тоді він буде смачний”, - каже кухарка Люба.
Скуштували борщ понад 10 тисяч гостей фестивалю практично з усіх куточків України.