Ні - фастфуду; хай живе "повільна їжа"! Тут головне якість, а не кількість. Сири виготовляються вручну зі збереженням традицій національної та регіональної кухні.
Ось так, наприклад, роблять чи не найвідоміший сир у світі - моцарелу. Своєю назвою вона завдячує фінальному процесові виготовлення: коли сир відділився від сироватки, від нього відрізають шматки. А їх уже кладуть у холодний насичений розчин кухонної солі.
“Таким чином виробляється багато сирів: скаморца, провола та найвідоміший у світі сир - моцарела. Слово "моцарела" походить від "моцатура", що означає "обрізати". Здавна цей сир виробляли саме таким чином”, - каже експерт із виготовлення моцарели Ерік Васало.
Цьогоріч на фестиваль у П’ємонт з'їхалися представники сирної галузі з чотирнадцяти країн світу. Англійці, ірландці, французи, швейцарці змагалися з італійцями за звання найкращого та найякіснішого виробника сиру. А конкуренція - сильна: ці італійські сировари приваблюють клієнтів ще й келихом доброго місцевого вина.
Щодня сирний фестиваль закінчувався в селищі Бароло, розташованому поблизу Бра. Воно славиться своїм якісним червоним вином.