Пошуком ідеального спирту вже багато років займаються провідні експерти спиртової галузі. Нашим вченим вдалося об'єднати світові досягнення в цій сфері і створити абсолютно новий продукт ̶ спирт "Пшенична сльоза".
"Саме якість спирту, одного з головних компонентів горілки, впливає на її смак і самопочуття зранку", ̶ підкреслює міжнародний дегустатор Енді Томпсон.
Він приїхав в Україну спеціально, щоб ознайомитися з новітньою розробкою вітчизняних фахівців.
За словами Томпсона, наша горілка завжди користувалася авторитетом у світі. Однак спирт "Пшенична сльоза" здатний вивести якість українських міцних напоїв на принципово новий рівень. Той факт, що унікальний пшеничний спирт був створений в Україні, повністю закономірний. У нашій країні, багатій чорноземами, побудовано найбільше спиртзаводів у світі і створена ціла школа висококласних фахівців.
Випуск спирту "Пшенична сльоза" налагоджений на Залучанському спиртзаводі в Прикарпатті. Підприємство модернізовано спеціально для виробництва спирту нового покоління.
Залежно від рівня очищення українські стандарти розрізняють чотири види спирту: "Екстра", "Вищої очистки", "Люкс" і "Пшенична сльоза". Серед них спирт "Пшенична сльоза" є найкращим за якістю, очищенням і смаковими характеристиками. Різниця між "Пшеничної сльозою" та іншими спиртами така ж, як якби ми порівнювали автомобіль Tesla з виробами вітчизняного автопрому. На відміну від інших видів спиртів, "Пшенична сльоза" виробляється виключно з хлібного зерна ̶ добірної пшениці з додаванням жита та ячменю. Інші види спирту виробляються, в основному, з кукурудзи і картоплі. Це стосується навіть спирту "Люкс", який традиційно використовують більшість виробників горілок. Ще одним секретом виробництва спирту "Пшенична сльоза" є багаторівневе очищення. Відтак цей спирт має неймовірно низький рівень альдегідів, сивушних масел, метилового спирту та інших шкідливих мікродомішок.
У чому ж переваги нового спирту для споживачів? "У спирті "Пшенична сльоза" значно знижено кількість мікродомішок, що гарантує відсутність похмілля і прекрасне самопочуття на ранок", ̶ пояснює директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець.
У порівнянні з "Люкс", в спирті "Пшенична сльоза" удвічі зменшений вміст метанолу, який викликає головний біль. Як підкреслює Енді Томпсон, по чистоті спирт "Пшенична сльоза" значно перевершує навіть закордонні стандарти і має відмінні смакові характеристики.
"Він ідеально чистий, з округленим ароматом і м'яким шовковистим смаком, ̶ відзначає експерт. ̶ Саме такий спирт потрібен для створення ідеальної горілки, яка буде найприємнішою для вживання".