Вчені з дослідницького центру компанії Hershey (США), вивчили зміст кількох речовин-антиоксидантів, що перешкоджають руйнівним окислювальним процесам в клітинах організму, у гранатовому соці, журавлиному, ягоді південноамериканської пальми асаї, в какао-порошку, отриманому з насіння дерева какао і в темному шоколаді.
Зіставлення отриманих даних показало, що найбільш висока концентрація антиоксидантів була в какао-порошку. Доза цих речовин у темному шоколаді також виявилася вищою, ніж у тестованих фруктових соках.
Однак у гарячому шоколаді антиоксидантів виявилося мало.
Колишні дослідження свідчили, що вживання помірних доз темного шоколаду — близько 6,7 грама на день — на третину скорочує ризик хвороб серця. Однак з-за високого вмісту цукру в шоколадних продуктах, дієтологи рекомендують вживати його у складі збалансованої дієти, що включає овочі, нешліфований рис і фрукти.