Як відзначає видання, наразі частина підприємств, переважно невеликих, зупинили виробництво, ті ж, хто продовжує працювати, відпускають борошно невеликими партіями. Нагадаємо, в Україні діє обмеження рентабельності виробництва борошна на рівні 2-6%. Підприємства зобов’язали погоджувати підвищення цін, якщо дельта подорожчання перевищує 1% на місяць.
Зауважимо, покрити тимчасовий дефіцит борошна на ринку держава може поставками з агарного фонду. Держоператор здійснює інтервенції борошна на внутрішній ринок у розмірі поданих обласними адміністраціями заявок. Втім, за даними учасників ринку, ці поставки були налагоджені і успішно здійснювалися в кінці минулого року, вже цьогоріч їх призупинили.