Одначе, цьогоріч за звичайний пікнік треба буде викласти з власних кишень вдвічі більше грошей, аніж у минулому році. Зробити свій відпочинок на природі комфортним нині - не проблема. У магазинах - широкий вибір товарів для кемпінгу. Мангал обійдеться від 200 гривень, бербекю - дорожче - від 300 до 600. Ще близько 100 треба віддати за шампури або решітку.
Володимир Лотоцький (старший продавець секції "Кемпінг"): “Вугілля є від 16, від 17 гривень, розпалювачі до них від 6 гривень можна придбати”.
Якщо смажити є на чому, треба подбати і про те, що будете нанизувати на шампури. Найпопулярніше і найдешевше м’ясо для шашлика - свинина. Ціна такого на ринках, порівняно з минулим роком, не змінилась.
Пан Андрій (продавець м'яса): “На шашлик, звичайно, краще брати шию, або філєйки внутрішні, 45 гривень/кілограм, то з домашнього м’яса, польське, звичайно, трошки дешевше”.
Аби м’яса вистачило усім, треба правильно розрахувати його кількість. Стандартна порція на одну людину - 300 грам. Рецептів маринаду - теж безліч. Класичний - у вині або в майонезі.
Олег (турист): “Сіль, перець, лавровий листочок, майонез, мінеральної води трошки, щоб м’якше було. І орієнтовно на добу поставити, на дві доби”.
Деякі господині, окрім шашлика, несуть на природу ще й цілі кошики різноманітних страв. Меню на одну людину коштує приблизно 100 гривень.
Ірина (турист): “В меню у нас традиційний салатик олів’є, який люблять і діти, і дорослі, м’ясне асорті, канапки з овочами і ковбаскою, свіжі овочі, просто квашений огірочок, домашній хлібчик свіжоспечений і кетчуп, спеції, водичка, спиртне”.
Офіційно облаштованих для відпочинку місць на Львівщині - лише 39. Лісники та вогнеборці закликають людей з повагою ставитись до природи. Прибрати за собою та загасити вогнище.