Клемент Бруно (шеф-кухар (Франція)): “Коли я прокидаюсь, мені потрібно побачити щось таке, що принесе мені хороший настрій. Лише тоді я зможу робити щось приємне для людей. Але для початку я сам повинен отримати задоволення”.
Бруно - надзвичайно гостинний кухар. Інколи він задарма пригощає своїх відвідувачів дорогими чорними трюфелями, які й сам дуже любить.
Трюфелі - це фірмова страва Бруно. Їх він готує навіть на сніданок. Ресторан Бруно єдине місце, де можна поласувати повидлом з трюфелів. Щороку для своїх страв кухар використовує 7 тонн підземних грибів. Стільки трюфелів не переробляє жоден інший ресторан. Дорогі гриби Бруно готує вільно й інколи несподівано. Приміром - картоплю з трюфелями.
Клемент Бруно (шеф-кухар (Франція)): “Беремо картоплю, літній трюфель, а також крем з трюфелів і самі трюфелі. Щедро нарізаємо гриби зверху на картоплю - щедрість це основа будь-якої кухні. Додаємо трошки солі, оливкової олії та перцю. Ось і все. Люди від цього у трансі”.
Дружба Бруно з трюфелями розпочалася, коли його мати збирала і продавала ці гриби, аби прогодувати сім’ю. Згодом кухар перетворив старенький будинок батьків на один з найелегантніших ресторанів Провансу. Відвідувачі вже при вході знають, що на них чекає - ворота закладу прикрашені золотим трюфелем.
Усіх своїх гостей Бруно зустрічає особисто. Для нього приємна атмосфера за столом настільки ж важлива, як і сама їжа. Тут немає меню. Шеф-кухар спонтанно вирішує, що подавати, зважаючи на відвідувачів та пору року. Ресторан Бруно став своєрідною Меккою для відомих людей. У нього гостювали Леонардо ді Капріо, Роберт Де Ніро, Білл Клінтон, Жак Ширак, принц Монако.
Шеф-кухар не є прихильником складних рецептів. Його філософія така - чим простіша страва, тим краще. Відвідувачі мають відразу ж сказати, що їм подали. Кухар хоче, аби кожен міг потім готувати за його рецептами. Адже навіть попри простоту, важко знайти більше задоволення, аніж картопля з трюфелями, якою пригощають у ресторані Бруно.