Тут вам запропонують скуштувати традиційних польських страв. Wierzynek розташований у старовинній частині Кракова. Ресторан не тільки один з найкращих, але й один з найдорожчих. Він має своїх прихильників як у Польщі, так і за її межами. Аби тут пообідати, краще заздалегідь зарезервувати столик.
”Качка впродовж віків була важливою частиною польської кухні. Її фарширують яблуками та подають відповідно до певних традицій, які пов’язані з Краковом та рестораном Wierzynek”, - каже шеф-кухар ресторану Wierzynek Анджей Ярось.
А ось рецепт цієї страви. Качку фарширують сушеною селерою та свіжими яблуками. Птицю приправляють майораном, сіллю та перцем. Тоді качку печуть при температурі 180 градусів близько 70 хвилин.
Робота у Wierzynek триває цілодобово. М’ясо та овочі ресторану щодня доставляють з навколишніх ферм.
Ресторан має 9 кімнат на двох поверхах, кожна з яких не схожа на іншу. Тут дуже зручно святкувати весілля, дні народження чи просто посидіти за бізнес-ланчем. Заклад вміщує до 400 відвідувачів.
Суп шеф-кухар подає особисто. Це один з багатьох неповторних супів, які ви знайдете у меню ресторану.
Тим часом на кухні завершується приготування основної страви. Печену качку вдруге приправляють та прикрашають апельсином. Качку у Wierzynek подають із журавлиною, смаженою картоплею, капустою та підливою.
Обід у ресторані коштує близько 60 євро і включає пляшку червоного вина.
Wierzynek відомий не тільки багатими стравами. Ресторан також може похвалитися великим вибором солодощів та десертів з власної пекарні.