Його історія сягає часів, коли вино змішували зі спеціями для покращення смаку та збереження. Згодом підігріте вино стало популярним, особливо у країнах із холодним кліматом, зазначає 24 Канал.
Читайте також Максимум насолоди від коньяку і шоколаду: поєднання для справжніх гурманів
Сьогодні глінтвейн є невіддільною частиною зимових святкувань Різдва та Нового року у багатьох країнах. Він став символом дивовижного святкового настрою. Але світ не стоїть на місці, і класичні рецепти зазнають змін. Зокурема сучасні гурмани дедалі частіше експериментують з інгредієнтами.
Бренд AZNAURI пропонує унікальні напої з фруктовими смаками, які перевернуть уявлення про цей зимовий напій. Яскраві нотки персика, полуниці, чорної смородини та вишні додадуть глінтвейну свіжості та глибини.
Напої AZNAURI з серії Fruit Collection стануть відкриттям для любителів глінтвейну. Ця унікальна колекція – результат плідної співпраці виноробів у пошуку нових смакових комбінацій. Кожен напій поєднує в собі відбірний виноград європейських сортів та натуральні фруктові екстракти.
Як продовжити магію свят і створити атмосферу справжнього затишку? Ось декілька натхненних ідей.
Ідея перша: вечір з родиною
Зберіть сім'ю, приготуйте разом смачний яблучний штрудель та насолоджуйтесь теплими розмовами. А чудово доповнить атмосферу персиковий глінтвейн з AZNAURI Peach. Коли ми робимо щось разом – це зближує.
Основні кроки приготування глінтвейну завжди однакові: налити вино в ємність, додати фрукти та спеції. Прогрівайте суміш на середньому вогні, постійно помішуючи, але не доводячи до кипіння. Після цього додайте меду до смаку, перемішайте й зніміть з вогню. Дайте настоятися 5-10 хвилин і куштуйте гарячим.
Створіть незабутній теплий вечір з глінтвейном "Персиковий настрій" з білого AZNAURI Peach
"Персиковий настрій" з білого AZNAURI Peach / Фото AZNAURI
Інгредієнти:
- 1 пляшка білого AZNAURI Peach;
- 1 апельсин, нарізаний кружальцями;
- 1 яблуко, нарізане дольками
- ½ лимона, нарізаного кружальцями;
- 2 палички кориці;
- 4-5 шт. гвоздики.
AZNAURI Peach додасть до смаку глінтвейну приємну кислинку та тонкий аромат стиглого персика з нотками персикового джему. Завдяки поєднанню фруктового аромату та апельсинової цедри глінтвейн створить незабутню атмосферу новорічних свят!
Ідея друга: Дівич-вечір у відтінках рожевого
Запросіть подруг та визначте дрес-код (наприклад, відтінки рожевого). За розваги відповідатимуть настільні ігри, а за смаколики – кремовий чизкейк та глінтвейн з рожевого AZNAURI Strawberry. Додайте трішки музики, зробіть танцювальний батл, а наприкінці вечора влаштуйте фотосесію, яку запам'ятаєте надовго!
Рецепт глінтвейна з рожевого AZNAURI Strawberry "Полунична мрія"
"Полунична мрія" з рожевого AZNAURI Strawberry / Фото AZNAURI
Інгредієнти:
- 1 пляшка рожевого AZNAURI Strawberry;
- 1 груша, нарізана слайсами;
- 1 апельсин, нарізаний кружальцями;
- 2 палички кориці;
- 4-5 шт. гвоздики;
- 1 зірочка бадьяна.
AZNAURI Strawberry доповнить глінтвейн ароматом свіжої полуниці та додасть вершкову ніжність та вишуканість смаку. Сервірування у рожевому кольорі (рожеві келихи чи посуд з рожевими серветками) додасть атмосфері ніжності і легкості.
Ідея третя: караоке-вечір у колі друзів
Якщо святкові застілля трохи втомили, спробуйте зробити святкування простішим і веселішим. Організуйте незабутній вечір караоке!
Підготуйте легкі закуски: сирна тарілка з кількох видів сирів, м’ясні делікатеси та свіжі фрукти. Також не забудьте про глінтвейн зі смаком смородини на основі AZNAURI Black Currant – ароматний і зігріваючий. Підберіть святковий плейліст із новорічними хітами, які можна співати разом. Запросіть друзів і ви отримаєте ідеальне завершення року – з музикою, сміхом і спільними емоціями.
Глінтвейн "Зіркова смородина" з червоного AZNAURI Black Currant
"Зіркова смородина" з червоного AZNAURI Black Currant / Фото AZNAURI
Інгредієнти:
- 1 пляшка червоного AZNAURI Black Currant;
- 1 апельсин, нарізаний кружальцями;
- ½ лимона, нарізаного кружальцями;
- 2 палички кориці;
- 5 шт. гвоздики;
- 1 ст. л. меду;
- 1 ч. л. імбиру (за бажанням).
Глінтвейн з AZNAURI Black Currant має елегантний аромат чорної смородини, кориці та солодкий фруктовий смак з приємною терпкістю і створює атмосферу магії та святковості.
Ідея четверта: романтичний вечір на двох
Приготуйте страви, які ви не готуєте щодня – нехай це буде щось справді особливе. А доповнити їх варто глінтвейном з ароматного AZNAURI Cherry, який додасть вечору затишку й спокуси. Увімкніть ваш улюблений новорічний фільм. Запаліть свічки, закутайтесь у теплий плед і насолоджуйтеся моментом разом.
Такий вечір допоможе зупинитися у метушні свят і присвятити час лише одне одному, даруючи тепло, близькість і справжню магію новорічних митей.
Рецепт глінтвейну "Вишнева спокуса" з червоного AZNAURI Cherry
"Вишнева спокуса" з червоного AZNAURI Cherry / Фото AZNAURI
Інгредієнти:
- 1 пляшка червоного AZNAURI Cherry;
- 1 апельсин, нарізаний кружальцями;
- ½ лимона, нарізаного кружальцями;
- 3 палички кориці;
- 6 шт. гвоздики;
- 1 столова ложка меду;
- 1 чайна ложка імбиру (за бажанням).
AZNAURI Cherry має насичений вишневий смак з нотками темного шоколаду та мигдалю з приємною терпкістю, що зробить глінтвейн яскравим та особливим. А сервірування столу зі свічками та новорічними аксесуарами додасть романтики.
AZNAURI Fruit Collection – це ідеальне поєднання смаку, фруктового аромату та естетики. Вони не тільки стануть чудовим доповненням до вашого святкового столу, але й будуть оригінальним подарунком. З напоями AZNAURI Fruit Collection кожен може відчути себе справжнім творцем і створювати свої унікальні рецепти глінтвейну. Експериментуйте зі спеціями, фруктами та іншими інгредієнтами, щоб знайти свій ідеальний смак.
AZNAURI – провідний український бренд, який спеціалізується на виробництві вино-коньячної продукції, представленої у трьох категоріях: коньяки, вина та ігристі. Бренд коньяку AZNAURI цьогоріч здобув почесне звання "Коньяк року – 2024" на наймасштабнішій національній бізнес-премії України "Вибір року". Це досягнення – доказ незмінної відданості своїй справі, високої якості та майстерності, яка підкорює серця справжніх поціновувачів.